Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României

Comunicat de presa

diversitate-logo

Municipiul Botoşani organizează miercuri, 26.10.2016, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local Botoşani, conferinţa de finalizare a proiectului “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în judeţele Botoşani, Bistriţa–Năsăud şi Iaşi’’. Proiectul este implementat în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Bistriţa şi Asociaţia „Iubire şi Încredere” Iaşi, în cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european finanţat prin Granturile SEE, program gestionat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului.

Valoarea aprobată a proiectului a fost de 863.268,95 lei, reprezentând în proporţie de 100% finanţare nerambursabilă din fonduri SEE şi de la Guvernul României.

Obiectivul general urmărit pe parcursul implementării proiectului, în perioada 22.12.2014- 31.10.2016, vizează promovarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale şi consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităţilor în judeţele Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi.

Rezultatele proiectului sunt: promovarea diversității multiculturale prin organizarea a 4  festivaluri (2 la Botoșani, 1 la Iași și 1 la Bistrița) și a unor manifestări culturale (Iași),  realizarea unui film documentar privind cultura și tradițiile multietnice, consolidarea dialogului intercultural şi dezvoltarea capacităţii de colaborare şi extindere a posibilităţilor de derulare a unor activităţi variate în domeniul artistic şi cultural la nivel regional şi interregional prin organizarea a 12 workshop-uri cu specialiști în cultură și arte ce au condus la elaborarea și tipărirea a 3 studii sectoriale privind cultura și artele din cele 3 areale, diseminate prin intermediul unei campanii de promovare și advocacy pentru mediatizarea înţelegerii diversităţii culturale în România şi în ţările SEE.

 

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact din partea UAT Municipiul Botoşani este:

Raluca Bălăşcău – manager proiect

Tel: 0372316760, e-mail : raluca.balascau@primariabt.ro

25 octombrie 2016

0 Responses on Comunicat de presa"

Leave a Message

Facebook

Twitter

  • Loading tweets...

Youtube

Oops, something went wrong.
top
Sari la bara de unelte