Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României

Festival multicultural cu dansuri, ateliere pentru copii şi concert Elena Gheorghe

COMUNICAT DE PRESĂ

Festival multicultural cu dansuri, ateliere pentru copii şi concert Elena Gheorghe

Bistriţenii sunt invitaţi să participe, în perioada 29.05.2015-31.05.2015, la Festivalul Diversităţii Multiculturale Bistriţa.

Evenimentul este organizat de Primăria Bistriţa, alături de Primăria Botoşani şi Asociaţia „Iubire şi Încredere” Iaşi, în cadrul proiectului “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în judeţele Botoşani, Bistriţa–Năsăud şi Iaşi’’.

Startul festivalului va fi dat vineri dimineaţă, când Zona Pietonală Liviu Rebreanu se va anima cu standuri de prezentare a minorităţilor şi ateliere participative (face painting, jocuri interculturale, concursuri de desene pe asfalt). Sâmbătă, activităţile festivalului vor avea loc la Centrul de Artă Tradiţională „Casa cu Lei”, unde va fi organizată o expoziţie foto în aer liber cu fundal muzical specific, dar şi proiecţia unui film documentar despre istoria şi prezentul minorităţilor din arealul proiectului.  Duminică, festivalul revine în Zona Pietonală Liviu Rebreanu, cu o paradă a portului tradiţional, un flashmob, un spectacol de dansuri şi cântece ale minorităţilor, urmând să se încheie cu un concert extraordinar susţinut de Elena Gheorghe, din programul căruia nu vor lipsi melodiile specifice comunităţii aromâne.

Acesta este primul festival multicultural organizat în cadrul proiectului, urmând ca în lunile iunie şi septembrie să fie organizate evenimente similare la Iaşi şi Botoşani.

Proiectul “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în judeţele Botoşani, Bistriţa–Năsăud şi Iaşi’’ este finanţat prin Programul PA17/RO13 – „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014, program gestionat de Ministerul Culturii–Unitatea de Management a Proiectului. Valoarea proiectului este de 863.268,95 lei, reprezentând în proporţie de 100% finanţare nerambursabilă. Grantul este oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

 

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact din partea UAT Municipiul Botoşani este:

Raluca Bălăşcău – manager proiect

Tel: 0372316760, e-mail : raluca.balascau@primariabt.ro

26 mai 2015

0 Responses on Festival multicultural cu dansuri, ateliere pentru copii şi concert Elena Gheorghe"

Leave a Message

Facebook

Twitter

  • Loading tweets...

Youtube

Oops, something went wrong.
top
Sari la bara de unelte