Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României

Multiculturalitatea celebrata si in anul 2017

În Municipiul Botoșani: Parteneriatul pentru promovarea multiculturalității a fost extins, la nivel informal, prin implicarea unor structuri subordonate Consiliului Local Botoșani (Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani și Teatrul “Mihai Eminescu“) Botoșani în organizarea Festivalului Etniilor 2017. Evenimentul, care a avut loc la Casa Tineretului Botoșani în data de 17.12.2017, a reunit ansambluri de dansuri populare reprezentând: Uniunea Armenilor din România (Ansamblul Hayakaghak), Asociația Italienilor din România (Ansamblul Di Nuovo Insieme), Uniunea Ucrainenilor din România (Ansamblul Cervona Kalena), Partida Romilor Pro Europa (Ansambul Gipsy Style), Uniunea Elenă din România (Ansamblul Areti).

În Municipiul Bistrița: Prin Centrul Cultural Municipal, a fost organizată în 04.06.2017 o nouă ediție (a XVII-a) a Festivalului Etniilor Pfingstfest, cu participarea ansamblurilor de dansuri armene, săseşti, svăbeşti, evreieşti, ucrainieni, maghiare, rome, aromâni şi italiene

În Municipiul Iași: Asociația Iubire și Încredere a organizat, în perioada 28-29 mai 2016, Festivalul Diversității Multiculturale, în cadrul Festivalului Internațional al Educației. Acțiunea a fost constituită din 2 seri de spectacole multiculturale de muzică și dans specifice minorităților etnice din România și Republica Moldova, organizate în zona Atrium Palas. Au evoluat: Asociația Hăsăd Iaacov – Bălți, Republica Moldova; Ansamblul de Dansuri Grecești Aretti – Jud. Neamț, România; Ansamblul de Copii Lipoveni Trandafirașul – Jud. Iași, România; Ansamblul de dansuri ucrainene Cervona Kalena – Jud. Suceava, România; Formația de dansuri țigănești Gipsy Eye – Jud. Iași, România; Ansamblul de Ceangăi Vânt de Primăvară – Jud. Bacău, România
Ansamblul de dansuri ucrainene Cervona Kalena – Jud. Suceava, România; Formația de dansuri țigănești Gipsy Eye – Jud. Iași, România; Ansamblul de Ceangăi Vânt de Primăvară – Jud. Bacău, România.
În perioada august – octombrie 2017 s-a derulat la Iași proiectul „Obiceiuri și tradiții multiculturale promovate de tineri”, proiect cultural finanțat de către Județul Iași – Consiliul Județean Iași, implementat de către Asociația Iubire și Încredere Iași. În cadrul spectacolului, corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere a pregătit, sub coordonarea doamnei dirijor dr. Daniela Doroșincă, un repertoriu amplu și dinamic format din lucrări corale culese din folclorul mozaicului de culturi etnice conlocuitoare ale Județului Iași, pe care l-au prezentat în costume noi special create, publicului larg în cadrul Festivalului Multietnic de Muzică și Dans. De asemenea, în perioada 30 – 31 Octombrie 2017, a fost organizată în cadrul acestui proiect, tot la Atrium Palas, un Festival Multietnic de Muzică și Dans, care a reunit momente artistice inedite susținute de artiști și grupuri de artiști reprezentanți ai etniilor celor mai răspândite în Județul Iași și prezentând diverse moduri de manifestare artistică. Au fost organizate și 2 evenimente de tip masă rotundă în cadrul cărora au fost tratate subiecte de genul Culturile etnice-istorie și tradiție pe tărâm românesc și Personalități marcante ale minorităților etnice din zona Județului Iași.

27 decembrie 2017

0 Responses on Multiculturalitatea celebrata si in anul 2017"

Leave a Message

Facebook

Twitter

  • Loading tweets...

Youtube

Oops, something went wrong.
top
Sari la bara de unelte