Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului

Municipiul Botoşani a finalizat implementarea proiectului “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară  în judeţele Botoşani, Bistriţa–Năsăud şi Iaşi’’. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Bistriţa şi Asociaţia „Iubire şi Încredere” Iaşi, în cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european finanţat prin Granturile SEE, program gestionat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului.

Valoarea aprobată a proiectului a fost de 863.268,95 lei, reprezentând în proporţie de 100% finanţare nerambursabilă din fonduri SEE şi de la Guvernul României.

Obiectivul general urmărit pe parcursul implementării proiectului, în perioada 22.12.2014- 31.10.2016, vizează promovarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale şi consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităţilor în judeţele Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi.

Rezultatele proiectului sunt: promovarea diversității multiculturale prin organizarea a 4  festivaluri (2 la Botoșani, 1 la Iași și 1 la Bistrița) și a unor manifestări culturale (Iași),  realizarea unui film documentar privind cultura și tradițiile multietnice, consolidarea dialogului intercultural şi dezvoltarea capacităţii de colaborare şi extindere a posibilităţilor de derulare a unor activităţi variate în domeniul artistic şi cultural la nivel regional şi interregional prin organizarea a 12 workshop-uri cu specialiști în cultură și arte ce au condus la elaborarea și tipărirea a 3 studii sectoriale privind cultura și artele din cele 3 areale, diseminate prin intermediul unei campanii de promovare și advocacy pentru mediatizarea înţelegerii diversităţii culturale în România şi în ţările SEE.

1 februarie 2017

0 responses on "Comunicat de presă privind finalizarea proiectului"

Leave a Message

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Twitter

  • Loading tweets...

Youtube

top
X
Sari la bara de unelte