Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României

Conferința de finalizare a proiectului

Proiectul „Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoşani, Bistriţa-Năsăud şi Iaşi” presupune organizarea a două conferinţe, de lansare, respectiv de finalizare a implementării activităţilor.

Conferinta de lansare a proiectului a fost organizata in data de 19.02.2015. Evenimentul a fost deschis printr-un scurt moment artistic asigurat de un grup de elevi de la Şcoala nr. 6 „Grigore Antipa” Botoşani, urmat de un mesaj din partea reprezentanţilor U.A.T Municipiul Botoşani şi a partenerilor implicaţi în proiect – U.A.T Municipiul Bistriţa şi Asociaţia „Iubire şi Încredere” Iaşi.

Conferinţa a continuat cu prezentarea, de către echipa de proiect, a obiectivelor şi principalelor activităţi planificate, finalizându-se cu o sesiune de întrebări şi discuţii.

Conferinta de inchidere a proiectuluia fost organizata in data de 26.10.2016. In cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele proiectului: : promovarea diversității multiculturale prin organizarea a 4  festivaluri (2 la Botoșani, 1 la Iași și 1 la Bistrița) și a unor manifestări culturale (Iași),  realizarea unui film documentar privind cultura și tradițiile multietnice, consolidarea dialogului intercultural şi dezvoltarea capacităţii de colaborare şi extindere a posibilităţilor de derulare a unor activităţi variate în domeniul artistic şi cultural la nivel regional şi interregional prin organizarea a 12 workshop-uri cu specialiști în cultură și arte ce au condus la elaborarea și tipărirea a 3 studii sectoriale privind cultura și artele din cele 3 areale, diseminate prin intermediul unei campanii de promovare și advocacy pentru mediatizarea înţelegerii diversităţii culturale în România şi în ţările SEE.

Conferinta s-a incheiat cu un scurt moment artistic prezentat de vedeta locala Oana Tabultoc, care a interpretat o piesa in limba rusa.

1 februarie 2017

0 responses on "Conferința de finalizare a proiectului"

Leave a Message

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Twitter

  • Loading tweets...

Youtube

top
X
Sari la bara de unelte